Laat de sector groeien en bloeien!
Home > Kansplaats

Kansplaats

Musea en erfgoedorganisaties worstelen met het borgen van kennis en duurzame zorg van hun collecties, het zoeken naar manieren om meer beweging te krijgen in het werk en beter in te spelen op de flexibiliserende arbeidsmarkt. De beperkte financiële ruimte en het gebrek aan inzicht van beschikbaarheid van nieuw talent (buiten het eigen netwerk) zijn hier de voornaamste redenen van.  

Voor kennisoverdracht, veranderende taken en aansluiting bij de nieuwe generaties heeft de museum- en erfgoedsector juist wel jonge mensen in alle lagen van de organisatie nodig. 

Bent u benieuwd naar wat jonge mensen kunnen betekenen voor uw organisatie en staat u open voor nieuwe initiatieven en een frisse blik? Bent u bereid mee te denken buiten de bestaande paden van standaard vacatures en het verrichten van werkzaamheden op vrijwillige basis? Wellicht is het bieden van een “kansplaats” aan jong fris talent iets voor uw organisatie?! 

Kansplaatsen worden geworven binnen organisaties in de culturele erfgoedsector en hebben als voornaamste doel het opdoen van (betaalde) werkervaring van pas afgestudeerden.

Een kansplaats duurt tenminste 6 maanden, minimaal 24 uur per week, en kent 2 fasen:

Fase 1 betreft een traineeperiode en bestaat uit 3 maanden werken tegen een vergoeding van € 300,00 per maand (bij 24 uur per week). De overige maanden van de kansplaats wordt de traineeplaats omgezet in een detachering met bijpassend salaris (fase 2). De kansplaatsorganisatie beschikt derhalve gedurende tenminste 6 maanden over een enthousiast, pas afgestudeerd erfgoedtalent. 

Gedurende de kansplaats doorloopt de kandidaat naast 3 dagen werken ook een praktijkgericht opleidingstraject, gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Dit programma wordt door Vriens Archeo Flex aangeboden.

Begeleiding

Van uw organisatie wordt de interne begeleiding en praktische aansturing van het talent verwacht. Het gehele traject wordt vervolgens begeleid door Vriens Archeo Flex.

Risico werkgeverschap

Het erfgoedtalent heeft een overeenkomst met Vriens Archeo Flex, zowel gedurende haar traineeperiode als de betaalde periode. Vriens Archeo Flex treedt op als werkgever en zorgt o.a. voor de administratieve zaken en salarisbetaling. De kansplaatsorganisatie (u) loopt derhalve geen risico bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. 

Heeft u interesse? Laat hier uw gegevens achter te laten, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op